2014-05-15 "Minőségi és nívós helyet hoztunk létre a Belváros közepén"

A Hold utcai Vásárcsarnok a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Tanyafejlesztési Program keretében újulhatott meg. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rogán Antal polgármester hivatalosan is megnyitotta a Belvárosi piacot.

A piac megújulásával szeretnénk elősegíteni a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, valamint hogy a lakosok friss és garantáltan jó minőségű, magyar termékekhez jussanak a belváros szívében.

A Hold utcai vásárcsarnok a Vidékfejlesztési Minisztérium és az V. kerületi Önkormányzat együttműködésének eredményeként újult meg. Fazekas Sándor hangsúlyozta - Ez egy olyan kezdeményezés, amely megmutatja, hogy tudunk élni a lehetőségeinkkel, adottságainkkal.

A vidékfejlesztési miniszter beszédében felidézte, négy éve egy olyan munkát kezdtek meg, melynek az volt a célja, hogy a házias jellegű kézműves élelmiszerek minél több piacra jussanak el, legyen arra lehetőség, hogy minél több vidéki termék találja meg a vásárlókat.

Fazekas Sándor mellett, Mi is büszkék vagyunk arra, hogy nő az érdeklődés a kézműves élelmiszerek iránt.- Lépésről lépésre, városról városra, kerületről kerületre haladunk, egyre több gazdapiacot nyitunk meg. – emelte ki a vidékfejlesztési miniszter.

Míg korábban 40-45 gazdapiac volt, ma már 120 környékén van a számuk, és folyamatos az érdeklődés, emellett jelenleg 166 tanyasi gazdaság árusít Budapest különböző piacain. Mostantól a Belvárosi Piac csapata is, azért dolgozik, hogy mindennap friss és garantáltan jó minőségű termékekhez jussanak a belvárosi lakosok.

Szeretnénk tovább bővíteni termelői csapatunkat, éppen ezért várjuk azon termelők jelentkezését, akik szeretnék bemutatni minőségi magyar termékeiket a nagyközönség előtt is!